Dimitrij Rupel is ...

Deset minut ima, minister.
Le kaj storiti v tem času?
Osamosvojiti kosovo?
Razkosati Osamo?
Strmoglaviti tirana, inflacijo
in podnebne spremembe?
Kaj bi s tem ogljikovim dioksidom,
se sprašuje Rupel; zamišljen hodi
gor in dolpo sprejemnici OZN palače.
Še Bog je imel en teden,
Rupel le deset minut.

- mladostni poskus, kot se reče

Mimogrede, Janša je danes podal dve dovolj pomenljivi izjavi: prvič, Slovenijo naj bi "premagala" Ljubljana, in drugič, o relativnem zmagovalcu še ne moremo govoriti, saj moramo počakati na glasove iz tujine. Po mojem premier ne bi smel misliti, da so glasovi iz tujine - glasovi ljudi, ki ne živijo v Sloveniji - pomembnejši od glasov prebivalcev glavnega mesta. Ne, gospod predsednik, glavno mesto ne more nikdar "preglasovati" preostale Slovenije. To lahko napravijo kvečjemu izseljenci.
Sicer pa mislim, da smo bili dejansko na robu nekakšne katastrofe. Manjkalo je samo procent in pol, pa bi bili soočeni z zelo verjetno koalicijo SDS-Desus-SNS-SLS, kar bi bila absolutna ničla možnih koalicijskih kombinacij. Ampak itak se je v času teh štirih let zvrstilo na mestih moči toliko ljudi, ki se tam ne bi smeli nikdar znajti - od Erjavca, Bručana in Drobniča, do Grande, Slivnika in Grimsa - da bi koalicija v omenjeni postavi težko uveljavila še manj primerne ljudi.
Majhen in vesel dogodek!

5 komentarjev:

Jan zelenik.net pravi ...

Končno bo naš Mozart, ki je obdelal že toliko not končal svojo simfonijo.

Luka pravi ...

jap

luka pravi ...

Ne boj se, glasovi iz tujine več ne morejo preobrniti rezultata (to je na dlani, če poznaš osnovne značilnosti našega volilnega sistema): kvečjemu lahko še dodatno približajo odstotek obeh glavnih strank in zmanjšajo razliko na manj kot 1%, a na razdelitve mandatov skorajda ne morajo več vplivati. Razen, seveda, če je bila letos tudi udeležba v tujini nadpovprečna, kar pa glede na izkušnje iz preteklosti ni pričakovati. Tako da kar spi mirni spanec.

Anonimni pravi ...

Vse kaže, da bo fenomen Rupel sedaj nadaljeval Erjavec..

Anonimni pravi ...

Preklet komunajzar si, Krakrajev.